Home / PR / Výhody gastrolístkov pre zamestnancov aj zamestnávateľov

Výhody gastrolístkov pre zamestnancov aj zamestnávateľov

Gastrolístky nie sú dokonalé, ale medzi zamestnancami sú obľúbené. Niektorí si myslia, že ich treba ponechať, iní zase, že by sa mali zrušiť. Zamestnanci ich však berú ako pozitívum. Pozrime sa na výhody, vďaka ktorým majú zamestnanci gastrolístky radi.

Teplý obed

Prvým dôvodom, prečo by gastrolístky nemali byť zrušené, je ich základné funkcia – nárok na gastrolístok predsa zaručuje teplý obed. Teplé jedlo = dobré zdravie. Naša krajina sa podľa štatistík Svetovej zdravotníckej organizácie radí medzi lídrov v úmrtností na srdcovocievne choroby a rakovinu.

Obe choroby vznikajú zo zlej životosprávy. Ponechanie gastrolístkov teda prispieva k zdraviu zamestnancov. Svoj teplý obed dostanú aj pri pracovnej ceste, majú totiž nárok na stravné v zahraničí.

Istota zamestnávateľov

Teplý obed považujú zamestnanci za dôležitý. Pokiaľ by sa však gastrolístky zrušili, peniaze by minuli na iné veci, ako platenie účtov alebo šetrenie. Zamestnávatelia majú takto istotu, že ich zamestnanci zjedia aspoň jeden teplý obed za deň.

Motivácia obedovať

Je dokázané, že ľudia nemajú problém nájsť si reštauráciu, ktorá vyhovuje ich cenovému menu a gastrolístky tomuto trendu pomáhajú. Takýto výjazd má niekoľko výhod.

Zabezpečuje napr. psychohygienu, čo v podstate znamená, že si počas obeda zamestnanci oddýchnu od svojej práce, utriedia myšlienky a dostanú príležitosť socializovať sa so svojimi kolegami či spoznať ich aj po osobitnej a nielen pracovnej stránke.

Vyzerá to však tak, že za pár rokov sa stravné lístky zrušia a zamestnancom ostanú už iba stravné karty. Zamestnávatelia vidia výhodu stravných kariet v spolupráci s takmer všetkými vydavateľmi. Stravná karta funguje na podobnom princípe ako karta z bankomatu..

Zamestnávateľ takto nemá gastro lístky, ale peniaze. Na karte je poplatok 4% zo sumy a minimálna platba je vo výške 3,38 eur. Pod túto platbu sa platiť nemôže, pretože karta nepustí a inde, ako na platobnom pos termináli sa platiť nedá.

Podnikatelia teda vidia výhodu elektronickej stravenky v riešení viacerých nevýhod gastro lístkov a zároveň by si zachovali výhodu príspevku na stravu.

Scroll To Top
Táto stránka využíva súbory Cookies Chcem vedieť viac.